Festival črk - tiporenesansa
predstavlja: Festival črk - tiporenesansa

2. Festival črk

z raznosortnimi delavnicami, predavanji, filmom, razstavo, predstavo in spektakularnim tiskanjem plakata z gradbenim valjarjem. Vabljeni!

Festival črk - tiporenesansa 2. Festival črk

Delavnica

20. - 21. avgust 2011

Klesanje črk v kamen

Mentor: Marko Drpić

od 9. do 19. ure, z odmorom za kosilo med 13. in 15. uro, Križevniška 16


Namen delavnice je pridobiti osnovno znanje ročnega klesanja črk v kamen. Najprej bomo spoznali zakonitosti risanja črk in konstruiranja napisov ter se poučili še o izboru orodja in kamna. V praktičnem delu se bomo učili voditi dleto na ravnih in zakrivljenih delih črk in postopoma izdelati V-utor, ki je glavna značilnost črke, vklesane v kamen. Na delavnico lahko prinesete že izdelane predloge na papirju. Predznanje ni potrebno.

 

V ceno so všteti:
– orodje in zaščitna oprema,
– material (kamen),
– napitek.


------

Število udeležencev: 12

------

Prosimo, da se na delavnico prijavite najpozneje 7 dni pred delavnico.

------

Cena: 150 eur

------

Ugodnosti: 120 eur (dijaki, študenti in upokojenci).

------

Dodatne informacije:

040 931 049, 0599 47 044, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

------

O mentorju: Rojen leta 1968 v Ljubljani. V letih 1991/1992 se je učil kaligrafije in klesanja črk v ateljeju Kristoffla Boudensa v Antwerpnu, Belgija. Po vrnitvi v Slovenijo eno leto delal pri kamnoseškem mojstru Borisu Udovču v Naklem pri Kranju. Leta 2000 na Univerzi v Ljubljani diplomiral iz umetnostne zgodovine (s kaligrafsko analizo srednjeveške biblije) in iz bibliotekarstva. V letih 2000-2006 delal kot bibliotekar v Slovenskem etnografskem muzeju. Je soustanovitelj studia Zadruga. Od leta 2009 se posveča oživljanju tehnike visokega tiska.

------