Festival črk - tiporenesansa
predstavlja: Festival črk - tiporenesansa

2. Festival črk

z raznosortnimi delavnicami, predavanji, filmom, razstavo, predstavo in spektakularnim tiskanjem plakata z gradbenim valjarjem. Vabljeni!

Festival črk - tiporenesansa 2. Festival črk

Enodnevna delavnica v sklopu delavnic Popolnoma moja knjiga

25. avgust 2011

Tiskamo s svinčenimi črkami

Mentor: Marko Drpić

od 9. do 15. ure, Križevniška 16


Besedilo z zaslona lahko danes natisnemo že z dvema klikoma miške. Včasih pa smo morali rokopis predati ročnemu stavcu. Ta je besedilo ponovno sestavil iz svinčenih črk, ampak se je moral najprej odločiti, katero vrsto črk bo izbral, kako velike bodo črke in kam bo postavil sliko. Ker so svinčene črke obrnjene zrcalno, se je naučil brati tudi zrcalno. Udeleženci celotnega sklopa delavnic Popolnoma moja knjiga boste besedilo, sestavljeno s svinčenimi črkami, okrasili z okrasno inicialko in oboje natisnili na svoj ročno izdelani papir. Naslednji dan boste odtisu dodali še ilustracijo.

 

Informacije o sklopu delavnic Popolnoma moja knjiga.


------

Število udeležencev: 8

------

Cena: 30 eur

------

Ugodnosti: 27 eur (dijaki, študenti in upokojenci)

------

Dodatne informacije:

040 931 049, 0599 47 044, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

------

O mentorju: Rojen leta 1968 v Ljubljani. V letih 1991/1992 se je učil kaligrafije in klesanja črk v ateljeju Kristoffla Boudensa v Antwerpnu, Belgija. Po vrnitvi v Slovenijo eno leto delal pri kamnoseškem mojstru Borisu Udovču v Naklem pri Kranju. Leta 2000 na Univerzi v Ljubljani diplomiral iz umetnostne zgodovine (s kaligrafsko analizo srednjeveške biblije) in iz bibliotekarstva. V letih 2000-2006 delal kot bibliotekar v Slovenskem etnografskem muzeju. Je soustanovitelj studia Zadruga. Od leta 2009 se posveča oživljanju tehnike visokega tiska.

------