Festival črk - tiporenesansa
predstavlja: Festival črk - tiporenesansa

2. Festival črk

z raznosortnimi delavnicami, predavanji, filmom, razstavo, predstavo in spektakularnim tiskanjem plakata z gradbenim valjarjem. Vabljeni!

Festival črk - tiporenesansa 2. Festival črk

Enodnevna delavnica v sklopu delavnic Popolnoma moja knjiga

24. avgust 2011

Okrasna iniciala

Mentor: Marko Drpić

od 9. do 15. ure, Križevniška 16


Na delavnici se bomo začetno črko naučili okrasiti z viticami in na druge načine. Vrezali jo bomo v linolej in jo skupaj z besedilom, sestavljenim iz svinčenih črk, odtisnili na preši za visoki tisk. Udeleženci celotnega sklopa delavnic Popolnoma moja knjiga boste v prihodnjih dneh z inicialko okrasili besedilo, sestavljeno iz svinčenih črk, in celo kompozicijo odtisnili na papir, ki ga boste izdelali sami.

 

Informacije o sklopu delavnic Popolnoma moja knjiga.


------

Število udeležencev: 8

------

Cena: 30 eur

------

Ugodnosti: 27 eur (dijaki, študenti in upokojenci)

------

Dodatne informacije:

040 931 049, 0599 47 044, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

------

O mentorju: Rojen leta 1968 v Ljubljani. V letih 1991/1992 se je učil kaligrafije in klesanja črk v ateljeju Kristoffla Boudensa v Antwerpnu, Belgija. Po vrnitvi v Slovenijo eno leto delal pri kamnoseškem mojstru Borisu Udovču v Naklem pri Kranju. Leta 2000 na Univerzi v Ljubljani diplomiral iz umetnostne zgodovine (s kaligrafsko analizo srednjeveške biblije) in iz bibliotekarstva. V letih 2000-2006 delal kot bibliotekar v Slovenskem etnografskem muzeju. Je soustanovitelj studia Zadruga. Od leta 2009 se posveča oživljanju tehnike visokega tiska.

------