Festival črk - tiporenesansa
predstavlja: Festival črk - tiporenesansa

2. Festival črk

z raznosortnimi delavnicami, predavanji, filmom, razstavo, predstavo in spektakularnim tiskanjem plakata z gradbenim valjarjem. Vabljeni!

Festival črk - tiporenesansa 2. Festival črk

Enodnevna delavnica v sklopu delavnic Popolnoma moja knjiga

22. avgust 2011

Ročna izdelava papirja

Mentor: Marko Drpić

od 9. do 15. ure, Križevniška 16


Ali lahko sami naredimo papir? Na delavnici nam bo mojster pokazal stoletja star postopek za izdelavo papirja. Najprej bomo pripraviti mešanico vode in bombažnih vlaken, nato pa jo bomo zajemali s sitom. Z nekaj spretnosti bomo lahko naredili različno debel papir. Papir pa naredimo še bolj poseben, če mešanici dodamo cvetove. Mojster nam bo razložil, kako v papirju naredimo vodni žig, in še, zakaj po nekaterih papirjih lahko pišemo z nalivnim peresom, na drugih pa nam pero »zaliva«.


Udeleženci celotnega sklopa delavnic Popolnoma moja knjiga boste v prihodnjih dneh na ta papir s svinčenimi črkami natisnili lepo besedilo ter mu dodali ročno izdelano inicialko in ilustracijo, odtisnjeno z lesoreza.

 

Informacije o sklopu delavnic Popolnoma moja knjiga.


------

Število udeležencev: 8

------

Cena: 30 eur

------

Ugodnosti: 27 eur (dijaki, študenti in upokojenci)

------

Dodatne informacije:

040 931 049, 0599 47 044, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

------

O mentorju: Rojen leta 1968 v Ljubljani. V letih 1991/1992 se je učil kaligrafije in klesanja črk v ateljeju Kristoffla Boudensa v Antwerpnu, Belgija. Po vrnitvi v Slovenijo eno leto delal pri kamnoseškem mojstru Borisu Udovču v Naklem pri Kranju. Leta 2000 na Univerzi v Ljubljani diplomiral iz umetnostne zgodovine (s kaligrafsko analizo srednjeveške biblije) in iz bibliotekarstva. V letih 2000-2006 delal kot bibliotekar v Slovenskem etnografskem muzeju. Je soustanovitelj studia Zadruga. Od leta 2009 se posveča oživljanju tehnike visokega tiska.

------