Festival črk - tiporenesansa
predstavlja: Festival črk - tiporenesansa

2. Festival črk

z raznosortnimi delavnicami, predavanji, filmom, razstavo, predstavo in spektakularnim tiskanjem plakata z gradbenim valjarjem. Vabljeni!

Festival črk - tiporenesansa 2. Festival črk

Delavnica

28. avgusta do 3. septembra 2011

tipoRenesansa - oblikovanje črkovnih vrst

Mentors: Tomato Košir, Aljaž Vindiš

od 9. do 19. ure


Na delavnici z mednarodno zasedbo bodo nastajale črkovne vrste, namenjene predvsem uporabi v knjižnih izdajah. Namen delavnice ni izdelava črkovne vrste, ki bo že primerna za uporabo na naših računalnikih, saj je za tako razultat potrebno vsaj eno leto trdega dela. Na delavnici bodo udeleženci razvili svojo idejo in pod budnim očesom mentorjev zastavili prve digitalne skice. Pridobili si bodo znanje uporabe programske opreme za oblikovanje črkovnih vrst in izvedeli kopico tehničnih zakonitosti, ki so jim črkovne vrste podvržene.

 

Eno od na delavnici nastalih črkovnih vrst po izboru mentorja bo organizator festivala studio tipoRenesansa izdelal v češnjevem ali hruškovem lesu in bo postala del fonda stare tiskarne.

 

Rezultate bodo udeleženci v obliki plakata predstavili tudi na razstavi.


------

Število udeležencev: 15

------

------

Cena: 270 eur

------

Ugodnosti: 240 eur (dijaki, študenti)

------

Dodatne informacije:

040 931 049, 0599 47 044, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

------

O mentorjih:

Oblikovalec vidnih sporočil Tomato Košir, rojen 1978 v Kranju. Magistriral 2007 na Oddelku za oblikovanje ALUO v Ljubljani. 2010 prejel docenturo UL. Član Fundacije Brumen. Soogranizator in somentor 12 tipografskih delavnic TipoBrda. Predsednik 4. bienala vidnih sporočil RS. Prejemnik nagrad Type directors Cluba New York, Magdalene, Zlatega MM, SOF, Zlatega bobna, ter Brumnove nagrade in priznanja Najlepša knjiga. Avtor grafičnih podob Ministrstva za kulturo RS, Doline Trente, prehranskih dodatkov GOGO, 46. jazz festivala Ljubljana. Ustanovitelj azila za angažirane študente in zatajene asistente Tajno društvo CGP.

 

Aljaž Vindiš, rojen 1987 v Mariboru, živi in dela v Ljubljani. Absolvent dodiplomskega študija Vizualnih komunikacij na Oddelku za vizualne komunikacije ALUO. Od oktobra 2009 je likovni urednik študentskega časopisa Tribuna, za katerega je zasnoval in razvil unikatno črkovno družino štirih pokončnih in štirih kurzivnih rezov z imenom Tribunal. Raziskuje uporabo naravnega, formalnega in vizualnega jezika v kontekstu svetovnega spleta in tiskanih medijev. Za naročnike snuje in razvija komunikacijska orodja ter snuje in izvaja taktične komunikacije.

------ Delavnica je polno zasedena.